• Trainer, leider of scheidsrechter worden

  Je kan bij SC Jekerdal niet alleen zelf voetballen, maar ook als vrijwilliger meehelpen het voetbal in goede banen te leiden en naar een hoger niveau te brengen. Dat kan als trainer, leider of clubscheidsrechter.

  Trainer
  SC Jekerdal heeft een groeiende jeugdafdeling, waar speelplezier het allerbelangrijkste is. De jeugdafdeling bestaat uit prestatief en recreatief spelende teams. Als trainer stel je onze actieve leden in staat zich op zijn of haar eigen niveau te verbeteren. De trainer van een jeugdteam:

  • Geeft trainingen conform het technische jeugdplan.
  • Selecteert in overleg met de technisch coördinator de spelers.
  • Stelt in samenspraak met de wedstrijdsecretaris het trainingsschema samen.
  • Zorgt voor discipline en naleving van de normen en waarden van de vereniging.
  • Begeleidt en coacht het team bij wedstrijden.
  • Neemt deel aan het trainersoverleg.

  Wil je meer weten over de doelstellingen van ons jeugdvoetbal, download dan het Technisch Beleidsplan 2020-2024.

  Teamleider
  Rondom een team moet heel wat geregeld worden. Daarom heeft ieder team een leider/teammanager. De taken van de teamleider zijn onder ander:

  • Contactpersoon voor de jeugdspelers van zijn/haar elftal betreffende niet voetbaltechnische aangelegenheden.
  • Contactpersoon voor ouders betreffende niet voetbaltechnische aangelegenheden die betrekking hebben op zijn team.
  • Planning maken voor het vervoer bij uitwedstrijden (rondbellen / checken).
  • Planning maken voor het wassen van de wedstrijdkleding.
  • Planning maken voor de corvee werkzaamheden.
  • Het schoonmaken en/of verzorgd achterlaten van de kleedkamers zowel bij uit- als thuiswedstrijden.

  Scheidsrechter
  De wedstrtijden van de niet-prestatieve teams binnen SC Jekerdal worden begeleid door onze clubscheidsrechters. De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Je speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd.

  Heb je intersse om scheidsrechetr te worden bij SC Jekerdal, mail dan naar de scheidsrechterscommissie: scheidsrechtercommissie@scjekerdal.nl.

  Als het leiden van wedstrijden je bevalt, is er bovendien de mogelijkheid om op hoger niveau te fluiten. De KNVB biedt cursussen aan voor enthousiastelingen die graag hogerop willen en zich willen ontwikkelen tot de nieuwe Björn Kuipers of Danny Makkelie.

  VOG
  SC Jekerdal is een vereniging met veel (jeugd)leden, waarbij we het als club van groot belang vinden dat we voor onze (jeugd)leden een veilige omgeving bieden om in te sporten. De VOG is een middel om een zo veilig mogelijke sportomgeving te creëren en om seksuele intimidatie en normafwijkend gedrag te voorkomen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van de vrijwilliger geen bezwaar vormt voor het vervullen van de functie als vrijwilliger bij SC Jekerdal. Dit is verplicht voor alle vrijwilligers binnen SC Jekerdal die direct of indirect betrokken zijn bij minderjarigen.

  Aanmelden
  Wil je je aanmelden als kaderlid van SC Jekerdal? Download het Inschrijfformulier leiders en trainer en stuur dit op naar de ledenadministratie: ledenadministratie@scjekerdal.nl

  Leiders, trainers en scheidsrechters betalen geen contributie!