• De Batteraovecompetitie, de minipupillen van SC Jekerdal

  Bij SC Jekerdal kan je kind al beginnen met voetbal als het 5 of 6 jaar oud is. Bij de Batteraove kunnen ze kennismaken. Ze leren de basisvaardigheden van het spel. Plezier staat voorop.

  Training
  De Batteraove trainen eenmaal per week, op woensdag. Ze trainen in verschillende groepen, die op basis van leeftijd zijn samengesteld. De trainingen worden door SC Jekerdal verzorgd. Iedere groep heeft minimaal één medetrainer nodig; een ouder of grootouder van een van de Batteraove. Kan je kind niet komen trainen? Meld het dan vantevoren even bij de trainer. 

  Wedstrijden
  De onderlinge wedstrijden zijn altijd op zaterdagochtend bij SC Jekerdal. Het wedstrijdschema wordt van tevoren uitgereikt. De teams bestaan uit vier veldspelers, er is geen keeper.  De wedstrijden duren twee maal 20 minuten. Elk team heeft een ouder als coach. Een van de ouders is scheidsrechter.

  Er wordt gespeeld in twee blokken. Blok 1 (de jongsten) start om 09.00 uur en blok 2 om 10.00 uur. (voorlopige planning).  Er wordt gespeeld in twee halve competities. Na de winterstop is er dus weer een nieuwe competitie.  De competitie-scores worden niet bijgehouden, elk team eindigt dus als eerste! 

  Ouders wassen na de wedstrijd om de beurt de shirts van het team.  Wees op tijd bij de wedstrijd als je de wasbeurt hebt gehad, zodat de kinderen niet hoeven te wachten op hun shirts.
  Let op: de wedstrijden gaan altijd door, tenzij er op de website wordt bericht dat ze zijn afgelast. Kan je kind niet meedoen? Meld het dan af via de teamapp.

  Spelregels
  Spelplezier is het alle belangrijkste! De spelregels zijn beperkt:

  • Aftrap bal in het midden van het veld, spelers vanaf de goal sprinten
  • Doeltrap of uitbal mag met een pass of met een dribbel
  • Hoekschop wordt normaal genomen vanaf de hoek
  • Op het speelveld mogen zich geen ouders of coaches bevinden

  Kleding
  Kinderen zullen in het bezit moeten zijn van een wit broekje en witte voetbalsokken, met het logo van Jekerdal erop. Deze kan je zelf rechtstreeks bestellen. Meer informatie over de clubkleding vind je hier. Ook hebben ze voetbalschoenen en scheenbeschermers nodig. Ieder batteraoveteam heeft z’n eigen shirts, die krijg je van SC Jekerdal. Voor de trainingen is het uiteraard handig om een trainingspak en een extra broekje en sokken (kleur maakt niet uit) aan te schaffen. De scheenbeschermers zijn ook verplicht op de trainingen.

  Meer informatie?
  Je kan alles lezen over de opzet van de Batteraove in het Informatieboekje Batteraove.

  Meteen meedoen?
  Je kind is van harte welkom! Je kan het meteen opgeven. Alle informatie rondom aanmelden en inschrijven vind je op deze pagina.

 • Ook lid worden? Meld je dan nu aan!

  Aanmelden