• SC Jekerdal gaat het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 in met Tonny Brouns als Technisch Jeugdcoördinator (TJC). In die functie is hij de opvolger van Maikel Heijing, die hoofdtrainer van het eerste elftal is geworden. Tom Vrolijk gaat de rol vervullen van Opperbatteraof.

  Voor het bestuur en Brouns, die sinds juli 2020 technisch jeugdcoördinator onderbouw was, is dit een logische stap. “Opleiden is een handelsmerk van SC Jekerdal”, zegt Branko Eijssen, bestuurslid Technische Zaken. “Dat geldt voor spelers, maar zeker ook voor trainers en coaches. We kijken dus eerst naar de kwaliteit die we al in huis hebben. Tonny heeft bewezen een zeer betrokken trainer en coördinator te zijn, met oog voor talent. Hij is sociaal in de omgang met spelers en ouders en is communicatief vaardig. Wij verwachten dat Tonny de jeugd van SC Jekerdal de komende jaren naar een nog hoger plan kan tillen.”
   
  De Technisch Jeugd Coördinator is verantwoordelijk voor het technische deel van de jeugdopleiding. Hij is het eerste aanspreekpunt voor trainers en maakt, onder andere, ook elk seizoen de teamindelingen. Brouns: “De afgelopen twee seizoen bij SC Jekerdal heb ik, samen met Maikel, een goede basis neer kunnen zetten voor de jeugd. Corona heeft de afgelopen seizoenen flink ontregeld, maar heeft ons juist ook de kans gegeven tijdens de interne competities goed zicht te krijgen op het potentieel. De club heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht in de regio. Dat merk je aan het stijgend aantal jeugdleden.” 
   
  Brouns (44) is komend voetbalseizoen overigens ook trainer van de JO13-1. Als nieuwe TJC krijgt hij in de onderbouw ondersteuning van drie (gecertificeerde) trainers die hem in een zogenaamde technische commissie van - gevraagd en ongevraagd - advies voorzien. Tom Vrolijk (sectie onder 8), Jeroen Warnier (sectie onder 9) en Danny Hagen (sectie onder 10 en 11) zullen nauw samenwerken met Brouns. Erik Janssen blijft coördinator voor de bovenbouw. 
   
  Voor de allerjongste jeugd, de Batteraove van SC Jekerdal, heeft het bestuur ook een nieuwe coördinator aangesteld: Tom Vrolijk (37) gaat de rol van Opperbatteraof vervullen. Vrolijk is al vijf seizoenen als trainer betrokken bij SC Jekerdal en behaalde dit jaar het KNVB-diploma Juniorentrainer. De Batteraove spelen nog niet in KNVB-competitieverband. Doel van de club is de kinderen kennis te laten maken met voetbal en vooral plezier te laten hebben. Op de woensdagmiddag zijn de trainingen voor de Batteraove, die door voornamelijk Vrolijk en jeugdtrainer Toon Stuiver worden gegeven.