• In een enerverend duel heeft SC Jekerdal JO19-1 met 4-3 gewonnen van SHH JO19-1. Jekerdal was bij 2-0 op weg naar een eenvoudige avondje maar maakte het onnodig spannend.

    Binnen de kortste keren stond het 1-0 voor Jekerdal. In de 5e minuut pikte Orin een pasje door het centrum van Filemon op en tikte op de rand van de vijandige zestien de bal over de uitkomende keeper. Jekerdal liet in de beginfase de bal aan de gasten uit Herten, maar dat bracht de Maastrichtenaren niet in moeilijkheden. Jekerdal verdedigde uitstekend, gaf geen kansen weg en was gevaarlijker. Jekerdal werd gaandeweg de wedstrijd feller en gevaarlijker. Vooral de Maastrichtse middenvelders Tos, Sven, Levi en Jaimy leverden veel arbeid. In de 30e minuut werd dat beloond en werd de voorsprong verdubbeld. Orin won op het middenveld zijn duel en kon na een rush de bal op Filemon voorzetten. Die wist er wel raad mee. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft was het bijna 3-0 maar het schot van Orin raakte de paal. De ene keer dat Jekerdal nonchalant verdedigde bracht SHH op slag van rust terug in de wedstrijd: 2-1.

    Direct na rust kon Jekerdal de leiding uitbreiden maar het schot van Levi ging over. In de 55e minuut kwam SHH zowaar tot een tweede schot op doel: 2-2. Daarna nam de Hertense druk langzaam maar zeker toe en Jekerdal zakte verder terug. Het duurde niet lang tot SHH zijn derde treffer maakte en de leiding in de wedstrijd overnam.

    Het duurde echter tot de slotfase voor Jekerdal weer enkele (halve) kansen kreeg. Tien minuten voor tijd werd een overtreding op Orin bestraft met een vrije trap op 17 meter van de Hertense goal. De vrije trap werd door het slachtoffer zelf hard door de muur en in de goal binnengeknald: 3-3. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Jekerdal nogmaals een vrije trap; maar nu op zo'n 30 meter van de goal. Sven stuurde de bal magistraal naar de tweede paal waar Orin zijn derde en Jekerdals vierde treffer van de avond binnenschoot.

    In de bijna tien minuten blessuretijd zette SHH nog eens aan, maar stuitte steeds op de goed keepende Justin. Mede door de assistentie en goede invalbeurten van Yves en Philippe van de JO17-1 en JO17-3 werd hiermee de eerste overwinning van de tweede fase binnengehaald.