• In een bizar duel heeft SC Jekerdal JO19-1 met 3-4 gewonnen van Groene Ster JO19-1. Het vooral na rust attractieve duel leverde de Maastrichtenaren een 3-4 zege en de knock-out fase van de beker op.

    Jekerdal had het in de eerste helft defensief prima op orde. De eerste 45 minuten werd geen kans weggegeven en moest Justin pas vlak voor rust de eerste keer bij een afstandsschot in actie komen. Ook Groene Ster speelde gedisciplineerd. Toch glipten de Maastrichtse aanvallers vijf keer achter de defensie maar verzuimden steeds om af te ronden.

    Na rust draaide het wat doelpunten betreft finaal om. In de 54e en 56e minuut lukte het Groene Ster om twee keer fraai te scoren. Door een benutte penalty in de 58e minuut was de ploeg uit Heerlerheide virtueel door naar de volgende bekerronde. De Heerlense feestvreugde werd al snel bedorven omdat Orin na drie minuten de 3-1 binnenschoot. Jekerdal profiteerde optimaal van de rode kaart voor de Groene Ster keeper vanwege hands buiten de zestien in de 64e minuut. Binnen zeven minuten stond het weer gelijk. Eerst via een schlemielige pass van de Groene Ster linksback door het centrum die bij Filemon uitkwam. Daarna door een van richting veranderd schot van Jaimy.

    Groene Ster streed moedig, maar het was niet de dag van de Heerlenaren. Achterin bij de Maastrichtenaren stond het goed en indien nodig deed Justin gewoon wat hij moest doen. Orin tikte vlak voor tijd nog een bal langs de reservekeeper van Groene Ster en bracht daarmee de eindstand op 3-4.