• Het voetbalseizoen 2022/2023 loopt op zijn einde. De meeste jeugdteams hebben afgelopen weekend voor hun laatste wedstrijd afgetrapt. Sommige teams spelen komend weekend of in het weekend van 3 juni nog een late inhaalwedstrijd. Of je nu kampioen geworden bent, gedegradeerd bent of in de grauwe middenmoot bent geëindigd. We hopen dat je ondanks de eindstand op de ranglijst een leuk seizoen gehad hebt.

    Veel Jekerdalteams hebben in de afgelopen najaars- en voorjaarscompetitie lang gestreden voor het kampioenschap maar zijn het net niet geworden. Sommige teams hebben de strijd wel tot op het einde kunnen volhouden en hebben de titel gepakt. Om er maar een paar te noeme:

    De JO15-3 werd in december kampioen en is ook nu nog volop in de race voor de titel. De JO13-1 maakte in de najaarscompetitie een misstap tegen Daalhof en werd ‘slechts’ tweede. Dat werd in het voorjaar rechtgezet en overtuigend de titel in de hoofdklasse gepakt. Ook de JO13-5 die tot aan de winterstop nog de JO12-1 heette, is op dit moment nog volop aan het strijden voor de titel en pas op de laatste speeldag valt in deze klasse de beslissing. En niet te vergeten; ook de JO11-2, JO11-3, JO11-4 werden in het 4-fasenmodel een of meerdere keren kampioen.

    Bij de 18 teams die de JO8, JO9 en JO10 vormen worden geen uitslagen en standen bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorieën bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

    Dit seizoen hebben ook weer bijna 70 enthousiaste Batteraove elke week op woensdag en zaterdag het veld betreden voor de trainingen en de wedstrijden. In de winterstop zijn er vanuit de Batteraove vier JO8 teams geformeerd die al competitie zijn gaan spelen op het grotere veld. Met de overige Batteraove zijn we op zaterdag de eigen Batteraove competitie blijven spelen.

    Al met al was het weer een geslaagd seizoen!