Meiden

Meiden

MEIDENVOETBAL BIJ SC JEKERDAL

Het meidenvoetbal kent een lange traditie binnen SC Jekerdal. Aanvankelijk speelden meisjes uitsluitend in gemengde teams, inmiddels kennen we binnen de club ook eigen meidenteams, in principe vanaf 12jarige leeftijd. Dit geniet dan de voorkeur. Mocht je persé tussen de jongens willen blijven spelen of ben je een talent dan krijg je de mogelijkheid om te voetballen in een gemengd team.

Binnen de gehele meidenvoetbaltak zijn plezier en aandacht hebben voor de persoonlijke ontwikkeling van het individu ons streven. Het doel is verder meer meiden aan het voetballen te krijgen én behouden. Daarbij willen wij hen binnen hun eigen leeftijdscategorie op hun eigen niveau laten trainen en spelen en hebben wij oog voor zowel het recreatieve als prestatieve aspect.

Talentontwikkeling
In samenwerking met de KNVB en betaal voetbalclubs leveren wij een bijdrage aan talentontwikkeling. In het verleden heeft SC Jekerdal twee internationals aan de Leeuwinnen afgeleverd: Karin Stevens (35 interlands) en Vanity Lewerissa (11 interlands en Europees kampioen), daarnaast diverse speelsters aan regionale KNVB-selecties.

Samenwerking
Sinds 2019 werkt SC Jekerdal op het gebied van meisjes-/vrouwenvoetbal samen met RKSV Leonidas-W, vv Scharn en RKHSV in de Commissie VoetbalMeiden Maastricht. Vanuit dit samenwerkingsverband worden jaarlijks diverse extra activiteiten georganiseerd.

SC Jekerdal heet voetballende meiden van harte welkom. Eerst een proeftraining? Dat kan.  Neem contact op met de ledenadministratie voor verdere informatie.

Wij hopen je te verwelkomen en wensen je alvast veel plezier!

Bestuur SC Jekerdal

******

Meidenvoetbalnieuws

Lewerissa coördinator vrouwenvoetbal Maastricht - SC Jekerdal
VVM ondertekent sportakkoord - SC Jekerdal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!